tirsdag den 23. maj 2023

P&T fiskeri i Harasjömåla's kunstige lystfiske strøm


 I år er vi Vejle laksefisker, som de seneste år har fisket i Namsen på Bertnem, sammen med nogle gæve fiskevenner fra Stockholm, Sverige, blevet inviteret til at komme til Harasjömåla i syd Sverige for at tilbringe en weekend sammen med lidt fiskeri. Bent og jeg har takket jet til at mødes med vore gode gæve fiske venner fra Sverige, til en hyggelig weekend, nu hvor vi ikke skal mødes ved Namsen i år. Årsagen til dette er at vi fra Vejle har fået tilbudt en uges fiskeri i uge 25, hvor vi selv kan invitere gæster med, normalt fisker vi som Bent og jeg, som faste fiskere og Torben og Frede som gæsteforskere på det Svenske hold i uge 26.

Fredag d. 26 kører Bent og jeg fra Vejle med  kurs mod Sverige, vi har planlagt at spise frokost ved Mörumsåen, som ingen af os har besøgt tidligere. Mörumsåen er et af de mest besøgte fiskevande i Sverige for danskere, hvor der hvert år fanges mange store tykke østersølaks, så vi har besluttet at nu hvor vi er i området vil vi besøge stedet, som vi har hørt så meget om fra andre fiskevenner.

Harasjömåla er en kunstig Elv, hvor vandet pumpes fra den nedre ende op til den øvre for at skabe en kunstig strøm, som i en naturlig flod. Stedet tilbyder også hytter til overnatning, med alle bekvemmeligheder, mulighed for grill og store mængder af hygge. Så med udsigt til denne oplevelse, glæder jeg mig meget til at tilbringe et par dage i gode venners lag, med lidt hygge fiskeri og formentlig mange gode og mindre sandfærdige fiskehistorier. Vi kører hjem igen søndag, så vi kan rekreere os mandag inden en ny arbejdsuge starter.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar