tirsdag den 27. juni 2023

Afslutningen på årets Laksetur til Bertnem 2023

Norsk Havørred
Torsdag aften havde vi besøg af vores Vært Ole Johan, som var meget interesseret i om vejr omslaget mellem onsdag og torsdag havde sat gang i fiskene, hvilket vi kunne meddele at der indtil videre ikke var nogen forandring. Vi efterspurgte om det var mulig at få en dags fiskeri på stykket ovenfor det vi har, hvilket vi fik stillet til rådighed for 2 mand lørdag (sidste fiskedag).

Fredag eftermiddag lykkedes det endelig Preben at fange en 1 kg. Sjøørred (havørred på dansk) årets første fisk. men vi håber stadig på Lørdag som den dag hvor alle får en fisk, der er stadig håb.

Den store forskel på en norsk havørred og en dansk er at den norske har prikker helt ned til bugen og mange flere.

Lørdag er sidste fiskedag, alle mand er ude at fiske fra morgenstunden, Torben og jeg starter på Kronborg pynten, et  område midt på det stykke vi har fået yderligere her lørdag, som strækker sig fra jernbanebroen og til starten på Bertnem / Klykken stykket.

Hele formiddagen bliver der fisker på alle de pladser der normalvis holder Laks, men eneste fangst er igen Preben denne gang med en lille Laks på et kg. Flot fisk og tillykke med den. 










Norsk Laks


Vi må så se om eftermiddagen giver flere resultater.


Eftermiddagen gav desværre ikke flere fisk, men til gengæld klarede vejret, så vi har lunt og solrigt vejr til at pakke i, vi forlader Bertnem Søndag morgen kl 8:00 med retning mod Elverum, hvor vi har reserveret 2 hytter til overnatning. Vi ankommer kl. 6, efter en flot og solrig tur ned gennem Gudbrandsdalen af E6, over Dovrefjeld og langs Mjøsa, Norges største sø. I Elverum beslutter vi traditionen tro at spise et bedre måltid, for ligesom at fejre afslutningen på årets Laksetur. I år blev det på en Italiensk - Norsk - Tyrkisk restaurant i elverum ved navn Milano, hvor vi kunne sidde i en udendørs overdækket terrasse, med udsigt til et lille torv i byen. Menukortet er meget varieret, så vi vælger lidt forskelligt fra traditionel peber steak til tyrkisk som Guvec. Maden er meget god og velsmagende og der er rigelig af det, så den restaurant kan anbefales og kommet på min liste over anbefalede spisesteder i Norge.

Mandag skal vi med færgen fra Gøteborg kl. 15:45, så vi kan være i Vejle kl. 23:00, efter en dejlig afslappende uge sammen med gode venner, men med for lidt Laks, men hvad vi må forsøge igen næste år. Fiskevandet er bestilt og vi glæder os allerede.



Lidt mad billeder fra Restaurant Milano i Elverum:




























2 kommentarer:

  1. Thank you for the consistent quality and relevance of your content.

    SvarSlet
  2. Your blog has become a reliable companion in my pursuit of knowledge.

    SvarSlet